Annonce

De kinesiske pandaer mødte flødefronten

Offentligheden kunne torsdag for første gang se de to famøse kinesiske pandaer. En god oplevelse - selv for de demonstranter, som Pios udsendte mødte.
Den offentlige indvielse af de kinesiske pandaer, Mao Sun og Xing Er, startede allerede ved morgenstunden torsdag. Det foregik med royalt besøg af Kronprinsesse Mary og kronprinsparrets to yngste børn, tvillingerne Josephine og Vincent. De fornemme gæster fra øst tiltrak sig naturligvis mediernes interesse, hvorfor flere demonstranter med tibetanske flag også havde fundet vej til Københavns Zoo. Frederik Ingemann fra Netavisen Pio var også at finde i Zoo torsdag og beskriver her oplevelsen.

Stormen udeblev

”De trojanske pandaer!” gentog en række aktivister, der havde taget plads ved indgangen til Zoo. Kort efter at Kongehusets repræsentanter forlod Zoo falmede protesterne dog hurtigt. Allerede ved 10-tiden var der kun et par sporadiske tibetanske flag at spore foran Zoo og stemningen blandt de besøgende var god og upåvirket af de seneste dages politiske undertoner om ytringsfrihed og selvstændighed for Tibet. Flere gæster slog sig efter besøget løs i souvenirbutikken, hvor de nye pandabamser gik som varmt brød.  

De trojanske pandaer!

Mange skoleklasser havde fundet vej til Zoo torsdag og for børnene var pandaerne også det store trækplaster.

Pandaer lever kønsopdelt uden for parringsæsonen og derfor kunne hannen nyde elevernes fulde opmærksomhed, mens den spiste sig gennem det daglige indtag af 20 til 40 kilo bambus.

Politisk ukorrekt eller ej, må man rose Zoo for deres iscenesættelse af den nye attraktion.
Det nye anlæg til pandaerne er virkelig gennemtænkt.

selv de mest dedikerede demonstranter kunne ikke dy sig for at aflægge pandaerne et besøg

Man bevæger sig i en ring rundt om pandaerne og kan se dem fra hele anlægget, hvor der endda er anlagt en restaurant med frit udsyn til bjørnene. Akustikken er også helt i top og man kan tydeligt høre pandaerne tygge sig igennem bambussen, hvilket bidrager til oplevelsen.

Jeg noterede mig, at selv de mest dedikerede demonstranter, der havde fundet vej ind i Zoo og uddelte tibetanske flag, ikke kunne dy sig for at aflægge pandaerne et besøg. Det siger en del om cuteness-faktoren hos de to bjørne, som virkelig er så nuttede og fluffy, som prins Vincent sagde til DR Nyheder.

En enkelt demonstrant forsøgte sig med at råbe ad pandaerne, men blev blot mødt med hovedrysten fra de øvrige gæster og forlod hurtigt anlægget.

Danmark skal årligt betale 6,5 millioner til Kina i de 15 år, som pandaerne er til låns.

En dyr fornøjelse

Mediedækningen i forbindelse med de kinesiske pandaers ankomst til København har primært handlet om det udenrigspolitiske signal ved ”panda-diplomatiet” og Danmarks forhold til det folkerige diktatur.

Økonomisk er de karakteristiske bjørne dog også en omkostningsfuld affære. Danmark skal årligt betale 6,5 millioner til Kina i de 15 år, som pandaerne er til låns. Derudover har det nye anlæg til pandaerne kostet 160 millioner.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet