Annonce

LA-profil springer fra og S beholder borgmesterpost

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Fredag indledte den kongelige forhandler, Mette Frederiksen, de første drøftelser om en ny regering. Dansk politik stod dog ikke stille af den grund.

Blandt andet spidser det nu til, hvad angår en ny politisk leder for Liberal Alliance. Også skal Løkke måske ikke føle sig sikker på rollen som oppositionsleder.

Her er vores nyhedsoverblik.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille vil ikke være ny leder af Liberal Alliance

Simon Emil Ammitzbøll-Bille vil ikke være ny leder for Liberal Alliance efter Anders Samuelsen. Det oplyser han fredag eftermiddag.

”I kan godt finde den gule bjælke frem, for jeg ønsker ikke at blive politisk leder af Liberal Alliance, siger han til TV 2 Nyhederne.

Jeg ønsker ikke at blive politisk leder af Liberal Alliance

Som forklaring på sin beslutning siger den fungerende økonomi- og indenrigsminister, at han har haft et stærkt makkerskab med den afgående formand, Anders Samuelsen, de forgangne ti år.

”Derfor er Anders Samuelsens valgnederlag også mit, og jeg påtager mig det fulde medansvar for opgang og nedgang” slutter Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

 

Socialdemokratiet beholder borgmesterposten i Slagelse

Et større drama udspillede sig i Slagelse Kommune under kommunalvalget i 2017.

For efter valgresultatet var offentliggjort, valgte Socialdemokratiet og Liberal Alliance efter flere dages politiske forhandlinger at blive enige om at tage to år hver på borgmesterposten.

Det kan jeg godt forlige mig med og have det bedst med

John Dyrby Paulsen fra Socialdemokratiet skulle bære borgmesterkæden for Socialdemokratiet i 2018 og 2019, og så skulle Villum Christensen fra Liberal Alliance overtage posten i 2020, hvis han ønskede det. Det gør han i mellemtiden ikke, skriver DR Nyheder.

”Der er sket det, at jeg er blevet statsrevisor i mellemtiden, og jeg er nået til den konklusion, at jeg kan kombinere det job med at være viceborgmester og udvalgsformand her i kommunen. Det kan jeg godt forlige mig med og have det bedst med”, fortæller Villum Christensen.

 

Britisk tv-korrespondent: Gid vi havde det som i Danmark

Lewis Goodall, politisk korrespondent for Sky News i Storbritannien, fulgte den danske valgaften med en vis misundelse over den åbenhed, politikerne viser. Det skriver Journalisten.

Det ville være fuldstændigt utænkeligt i Storbritannien

Onsdag aften valgte Lewis Goodall at kigge med på DR’s dækning af valgaftenen. Her blev han positivt overrasket om relationen mellem politiske modstandere og medier.

”For mig, der er vant til at lave valgdækning på britisk tv, er der en stor forskel på måden, I kan dække den på,” siger han.

For eksempel var der to tidligere statsministre i valgstudiet på DR1, Helle Thorning-Schmidt og Anders Fogh Rasmussen, der undervejs diskuterede valget.

”Det ville være fuldstændigt utænkeligt i Storbritannien. At forestille sig David Cameron og Gordon Brown i samme studie [..] de ville ikke sige et ord til hinanden,” siger han med henvisning til Storbritanniens to seneste premierministre.

 

Alternativet afviser at blive parlamentarisk grundlag for S-regering

Alternativet kommer ikke til at blive parlamentarisk grundlag for en regering under ledelse af Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen. Det skriver Jyllands-Posten.

Det slår Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, fast, inden han fredag eftermiddag går til regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet oven på onsdagens folketingsvalg.

Vi bliver ved med at være den frie politiske stemme

”Med den viden, jeg har i dag, er det helt udelukket. Vi bliver ved med at være den frie politiske stemme, der ønsker opbrud i blokkene,” siger Uffe Elbæk til avisen.

Han afviser dog ikke at samarbejde med en kommende regering.

”vi kan sagtens finde ud af at arbejde godt sammen, hvis vi ellers kan blive enige,” siger han.

 

Thulesen Dahl sår tvivl om Løkkes position

Formanden for Dansk Folkepartis formand mener, at der er behov for en genopbygning af blå blok, men stiller spørgsmålstegn ved om Lars Løkke Rasmussen er den rette til at lede den proces. Det skriver Altinget.

”Selvfølgelig skal Venstre tænkes med i det. Men hvordan de så lander efter de sving, de har taget her i valgkampen, det må de jo finde ud af som parti."

Det har været forvirrende at følge

Thulesen Dahl mener, at Venstres linje er svær at blive klog på efter en valgkamp med skiftende meldinger:

"Det har været forvirrende at følge. Pludselig i slutfasen af valgkampen ville Løkke tilsyneladende i regering med Socialdemokratiet og de radikale. Det vil sige, at så er han parat til at sælge udlændingepolitikken og Inger Støjberg på den konto."

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet